maanantai 15. huhtikuuta 2013

Kirjahyllyjen katoamistemppu ja isoäidin ryijy

Saatiin viikonloppuna yhtäkkinen puuska viimeistellä makuuhuoneessa keskeneräiseksi jäänyttä sisustusta. Tärkeimpänä puuttuvana elementtinä oli isoäitini tekemä vihkiryijy, jonka kiinnittämistä seinään olimme ehtineet pohdiskella jo kohta puoli vuotta. Makuuhuoneen takaseinän maalasimme aikoinaan ryijyä silmällä pitäen harmaaksi, jotta saataisiin se istumaan paremmin seinään. Nyt ryijy on vihdoin kiinnitetty ja se näyttää todella hyvältä! Isoäidin kunniaksi täytyy sanoa, että ryijy ei ole yhtään mummomainen tai synkkä vaan moderni ja raikas. Erityisen hyvin se sopii meidän kotiimme sillä asumme lähellä merta ja juuri näitä sävyjä.


Ryijyn takia muutimme myös vähän sängyn petausta. Aikaisemmin valkoinen päiväpeitto peitti sängyn kokonaan ja päädyssä oli pari pientä koristetyynyä. Nyt päädyssä on jonossa isompia tyynyjä ja päiväpeiton reunaan kääräisin sävyihin sopivan vihreän lakanan. Täytyy katsella miten tämä toimii käytännössä ja muiden kuin näiden valkoisten pussilakanoiden kanssa.



Makuuhuoneen sivuseinällä on liukuovikaapistot, joiden harmaa ylä- ja alaosa ovat samansävyiset kuin päätyseinä. Välitilan maitolasi heijastaa kivasti samaa vihreän sävyä kuin ryijyssä. Stockmannin Hulluilta Päiviltä ostin sunnuntaina ihania ruusuja, joista osa on sulostuttamassa makuuhuonetta yöpöydällä.


Samassa yhteydessä siivosin makuuhuoneessa olevan lipaston, jossa säilytän kankaita ja ompelutarvikkeita. Jo oli aikakin, sillä väriyhdistelmiä ideoidessa ja laatikoita penkoessa ne olivat menneet aika sotkuiseen kuntoon. Saa nähdä kuinka pitkään tämä järjestys säilyy :)



Ja lopuksi vielä yksi muutos makuuhuoneessa eli mieheni mummolasta peräisin olevien kirjahyllyjen tuunaus verhoilla. Hyllyt ovat täyspuuta ja erittäin hyväkuntoiset, olemme ne vain maalanneet valkoisiksi. Uudessa asunnossa ne päätyivät makuuhuoneen oviseinälle. Hyllyt mahtuvat siihen lipaston pariksi juuri ja juuri, mutta mitenkään kauniit ne eivät ole olleet värikkäine ja sekalaisine kirjaröykkiöineen. Ja aamulla aina herätessä se on ollut ensimmäinen näky. Niinpä päätin (miehen vastusteluista huolimatta) testata ideaani peittää kirjanäkymä verhoilla. Eurokankaasta löytyi sattumalta tuplaleveää ja teflonkäsiteltyä puuvillaa, joka mahtui olemattomaan projektibudjettiini :)

Tässä kuva ennen verhoja:



Ja tässä verhojen jälkeen:



Verhot on kiinnitetty kaapin yläreunaan itseliimautuvalla tarranauhalla, jonka vastakappaleen ompelin verhon yläkäänteeseen. Kummallakin puolella on 2,5cm käänteet, samoin alhaalla. Verhot sai silitettyä suhteellisen sileäksi, mutta aivan niin huomaamatonta ratkaisua ei noista saanut kuin olin haaveillut. Kangas mm. on aavistuksen valkoisempaa kuin kaapistojen runko ja reunasta katsottaessa verho on hieman irti hyllystä. Kuvittelin myös verhojen vievän pois pikkuneidin kiinnostusta kirjoja kohtaan...

Turha luulo, äiti :D






7 kommenttia:

  1. Kaunis ryijy, ja ihanasti olet makuuhuoneen sisustanut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kati <3 Ihanaa, että saatiin ryijy vihdoin ansaitusti seinälle ja sulautumaan muuhun sisustukseen. En voi kuvitellakaan kuinka valtava työ tuossa ryijyssä on ollut kun jokainen lanka on erikseen solmittu...

      Poista
  2. Kauniisti sopii ryijy makuuhuoneeseen. Ja kankaat näyttää niin ihanilta. Varmasti inspiroi kun kankaat on kauniisti järjestetty. Omat kankaat ovat pahvi- ja muovilaatikoissa kun ei ole muutakaan paikkaa missä säilyttää =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Katsotaan nyt miten kauan tämä järjestys pitää kun minulla on paha tapa penkoa laatikoita innostuksissani ;) Kun erillistä ompelutilaa ei ole niin kaikki tarvikkeet on aina roudattava keittiön pöydälle ja vietävä ompeluhetken jälkeen takaisin. Joskus rasittavaa, mutta kaikkeen näköjään tottuu ja rutinoituu :)

      Poista
  3. Kaunis ryijy ja sisustuskin. Kävin muitakin postauksia kurkkimassa.. mun makuinen bloki. Jään siis lukijaksi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti ja tervetuloa lukijaksi! Just tänään mietin et pitäisköhän 10 000 kävijän kunniaksi pistää jotain arvontaa pystyyn että muutkin kävijät aktivoituisivat :) Eli kiitos, ilahdutit päivääni kovasti! <3

      Poista
  4. Voi kuinka ihana ryijy ja se sopii makuuhuoneeseenne hienosti!

    VastaaPoista

Kiva kun löysit blogiini. Jätä terveiset vierailustasi!