tiistai 23. heinäkuuta 2013

Maalattu rottinkituoli parvekkeelle

Isoäidin puuliiteristä löytyi varsinainen aarre. Vanha luultavasti 50-luvulla hankittu rottinkituoli oli hieman kuivuneen ja kärsineen näköinen, mutta se oli muodoiltaan niin kaunis ja mukava istua, että jotain sille oli keksittävä. Paikallisesta maatalousrautakaupasta löytyi maali, Miranolin kiiltävä liuotepohjainen kalustemaali, joka sopii myös ulkokäyttöön.

 

Ostimme maalia pienen purkin ja se loppui hieman kesken, selkänojan yläosaan ja käsinojiin jäi joitain läpikuultavia kohtia. Pitää käydä ostamassa toinen purkki ja paikkausmaalata nuo kohdat. Maali kuivui 4 tunnissa kosketuskuivaksi ja vuorokaudessa täysin. Koloja ja töpöteltävää tuolissa oli ihan riitämiin, maalaukseen kului aikaa n. 3 tuntia.

Tuolista tuli lopulta aika hauska. Muoto on vanhaa ja romanttista mutta musta kiiltävä maali tekee tuolista jännittävän. Pehmusteena toimii harmaa lampaantalja. Tuolin alla on ihanan rouhea räsymatto Tiimarista.

Tässä vielä kuva tuolista alkuperäiskunnossaan. Taustalla isoäidin ihanat ruusut, joista poimimme maljakkoon muutaman oksan muiden kesäkukkien kanssa.Tiipii löysi uuden paikan parvekkeen perältä kun järjestimme tilaa kesäkeittiölle ja nyt uudelle rottinkituolille. Yrttiruukkujen tikut on hankittu uudesta sisustusliikkeestä Granitista Helsingistä. Niihin on liimattu leikattavaa liitutaulutarraa ja kirjoitettu nimet liitutussilla.

3 kommenttia:

 1. Onpa ihana tuoli! Ja juuri mustana aivan täydellinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Esmeralda! On kyllä mahtava tunne kun saa annettua jollekin vanhalle esineelle uuden elämän vähän tuunaamalla. Isoäitikin piti lopputuloksesta ja nimesi tuolin hämähäkkituoliksi :)

   Poista
 2. Tuolisi käsittelystä on aikaa. Onko maali pysynyt tuolissa? Onko tuolia käytetty sisällä vai ulkona? Itselläni vihreä rottinkituoli, jonka ajattelin yrittää maalta valkoiseksi.

  VastaaPoista

Kiva kun löysit blogiini. Jätä terveiset vierailustasi!