torstai 11. huhtikuuta 2013

Hiekanharmaa huppari ja body synttäritytölle

Kuukauden päästä meidän pieni tyttö ja se ihana äidin vauva täyttää vuoden. Miten aika voi mennä niin nopeasti eteenpäin! Synttärivalmistelut ovat muuten aika vaiheessa mutta tämän synttärilahjaksi suunnittelemani vaatesetin teon olen saanut jo aloitettua. Settiin tulee kuulumaan hupparin ja bodyn lisäksi farkkuhaalari, huivi ja pipo, mutta niistä sitten lisää kunhan valmistuvat.


Eurokankaan palalaarista olen ihaillut tätä raitavelouria jo pidemmän aikaa ja siihen löytyi samanvärinen hiekanharmaa tukeva puuvillatrikoo. Sävy on mielestäni todella kaunis värikkäillä yksityiskohdilla raikastettuna. Hupparin malli on Ottobre- lehdestä 1/2012. Muutin mallia siten, että pienensin huppua sopivaksi ja kanttauksen sijaan laitoin leveän resorin pääli- ja vuorikankaan väliin. Mallissa oli aika vaikea tehdä tuo kulma missä yhdistyy huppu, vetoketjun pää, huppusauman kanttaus ja etupaneeli. Käsin ompeluksi se lopulta meni kun ompelukoneella olisi todennäköisesti pitänyt säätää liikaa. Helpompi olisi tehdä huppari täysin vuoritettuna mutta tämä versio on varmasti kesällä viileämpi.



 
 
Hupparin kaveriksi syntyi body ja siihen applikoin simppeleitä perhosia. Ensimmäistä kertaa tein vaatteen, jossa on nepparit ja turhaan on tullut niitä pelättyä. Kurssilla opettajan kanssa tsekattiin, että tulee oikein. Perhosia applikoidessa alkoi tulla ompelukoneeni rajat vastaan kun ainoa sopiva siksak applikointiin oli tämä superleveä. Alkoi siis ompelukonekuume poltella ;)
 

Tässä vielä kuvaa käyttäjästä vaatteiden kanssa. Farkkujen vielä puuttuessa käytin parina Lindexin velourhousuja. Bodyssa on reilusti kasvunvaraa, mutta malli oli yllättävän kapea eli istuu jo nyt ihan hyvin. Tyttö oli löytänyt sohvan vieressä olevan lankakorin ja sitä innoissaan tonki. Siinä riittääkin seuraavaksi selvittelemistä ;)





9 kommenttia:

  1. Onpa tyylikkäitä vaatteita, yksityiskohtia myöten niin siististi tehty!

    VastaaPoista
  2. Ihailtavan kauniita yksityiskohtia, taidokasta ompelua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis! Enpä olisi vielä vuosi sitten uskonut tällaisia saavani aikaan. Vaikka parannettavaa sitä vieläkin joka työstä keksii ;)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Aivan, sellaisissa kierrevaahtokarkeissahan on esimerkiksi samoja sävyjä :) Olen myös todella mieltynyt tuohon turkoosin ja pinkin yhdistelmään, niin herkullinen..

      Poista
  4. Oijoi! Onpa ihania. Hillityn kauniita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hillintää se vaatikin tehdä jotain näinkin neutraalia kun lastenvaatekankaat muuten ovat niin ihanan värikkäitä <3

      Poista
  5. Vau mikä synttärilahja-aloitus! Ja voi miksei meidän Eurokankaassa ole tuollaista ihanuutta :(

    VastaaPoista

Kiva kun löysit blogiini. Jätä terveiset vierailustasi!