maanantai 1. huhtikuuta 2013

Tabletit neliönmuotoiseen pöytään

Pääsiäinen oli ja meni. Tänä vuonna ei tullut laitettua sen kummemmin pääsiäiskoristeita. Keltaiset tyynynpääliset, ovikranssi ja kukat riittivät kun olimme reissussa melkein koko pääsiäisen. Takaisin tultuamme alkoi keltainen puskea niin vahvasti yli, että päätin hieman muuttaa ilmettä tekstiileillä. Oli myös virkistävää suunnitella ja ommella vaihteeksi sisustustekstiilejä lastenvaatteiden sijaan.

Päädyimme nykyiseen asuntoon muuttaessamme neliönmuotoiseen pöytään. Se on ollut aivan nappivalinta avaraan tilaan, jossa pöydän pääsee kiertämään kauttaaltaan ja se tavallaan toimii kodin sydämenä kaiken touhuamisen keskiössä. Pöytä on Scanwoodin Lokki ja se on kaikessa kiiltävyydessään osoittautunut myös hyvin kestäväksi vaikkakin pyyhkimässä saa olla kokoajan :) Pöytä on kooltaan 120cm x 120 cm, jolloin se on ideaali kuudelle hengelle, erittäin tilava neljälle ja ahdas mutta mahdollinen kahdeksalle. Sopivankokoisia tabletteja ei pöytään löydä kaupasta, sillä ne ovat aina liian leveitä. Niinpä päätin tehdä tällaiset neliönmuotoiset pienet tabletit.Tablettien materiaalina on harmaa pellavakangas, joka oli jäänyt yli edelliseen asuntoomme teettämästäni keittiön verhosta. Pellavakankaan alla on valkoinen kevyt vahakangas, standardikokoisen pöytäliinan ylijäämäpala. Alapuolella on valkoinen paksu puuvillakangas. Tabletit on ommeltu kolmelta sivulta oikeat puolet vastakkain ja silityksen jälkeen tikattu läheltä reunaa ympäri, jolloin kääntöaukko sulkeutui. Tabletille mahtuu juuri ja juuri lautanen aterimineen ja laseineen tai kahvikuppisetti. Pieni on kaunista ja näin pöyd'n ihanaa kiiltävyyttä jää enemmän näkyviin :)


Pöydän yhdellä sivulla on tytön valtakunta syöttötuoleineen ja suojuksineen. Musta keinonahkainen alusta on Ikean työpöytäosastolta ja on erittäin jämäkkä ja helposti hoidettava alusta sotkuisiin ruokailuhetkiin. Aika monella kaveriperheellä on tällainen samanlainen. Tämän alustan päälle virittelen myös aina ompelukoneen. Taustalla näkyy hieman meidän keittiötä. Lattialla on Pappelinan raidallinen muovimatto, aivan ehdoton keittiöön. Apteekkarin kaappien vieressä on pieni pätkä seinää, joka on naulanreikiä täynnä (rakastan perhevalokuvia...). Keittiön vieressä on eteinen ja ovet kylppäreihin.


Lokki- pöytää miettiessämme meitä huoletti onko pöytä liian pieni kahdeksalle hengelle. Vastaus löytyi vahingossa Ikeasta kun olimme hankkimassa sivupöytää keittiön ikkunan eteen. Se on tyyliltään samanlainen korkeakiiltoinen valkoinen, ei tosin yhtä laadukas mutta kulutuskin on vähäisempää. Koottuamme sivupöydän huomasimme, että se oli millilleen samanlevyinen ja -korkuinen kuin ruokapöytä. Mikä tuuri! Esimerkiksi jouluna sivupöytä oli ruokapöydän vieressä jatkopalana ja näin kahdeksan henkeä mahtui ruokailemaan hyvin. Sivupöydän alla on säilytyslaatikoita ja isoäidiltä saadut Artekin jakkarat 60-luvulta.


Kyllästyminen keltaiseen sai tekemään muutoksia myös eteisessä. Korttikollaasi sai lähteä odottamaan seuraavaa värihuumaa ja tilalle tuli valokuvakehys ja risukranssi. Rauha palasi taas eteiseen. Jotain tuohon kranssiin tai asetelmaan voisi vielä keksiä.. Ideoita?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun löysit blogiini. Jätä terveiset vierailustasi!