maanantai 25. maaliskuuta 2013

Henkselimekko kummitytölle

Terveisiä etelän lämmöstä! Olimme viikon reissulla ahmimassa lämpöä, aurinkoa ja ihania herkkuja. Oli ihana keskittyä vain perheeseen ja yhdessäoloon. Pikkuneiti oli hauskaa matkaseuraa, paikalliset olivat aivan hullaantuneita hänen sinisiin silmiinsä ja hymyynsä. Taisi olla aikamoinen kultttuurishokki palata kotiin ja olla päivät taas äidin kanssa kahdestaan kotona kaiken sen huomion jälkeen :)

Reissulta palattuamme vietin illan ompelukurssilla ja siellä tuli vihdoin surauteltua valmiiksi tämä kummitytölle menevä mekko. Malli on Ottobre- lehdestä 1/2011 ja se kuuluu itseasiassa samaan kaavasettiin kuin aiemmin tekemäni huppari, legginsit ja T-paita. Kaikista vaatteista tässä setissä olen tykännyt, joten se jää kyllä talteen. Kangas on Eurokankaan palalaarista hieman tavallista tukevampaa ja joustavampaa puuvillatrikoota. Resori on Myllymuksuilta.

Mekossa on kaksikerroksinen rypytetty helma. Ylemmän helmapalan rypytys on tehty Framilon joustonauhalla. Etulappu on kiinnisilitettävällä kovikekankaalla vahvistettu. Nappeja on neljä, joten henkselit saa halutessa ja tytön kasvaessa pidemmiksi. Hekselit menevät takaa ristiin ja koristeena on satiininauhasta solmittu rusetti. Vyötäröresoria on pienennetty kummitytölle sopivaksi, jotta pysyy leikeissä paikoillaan.


 
Huomenna päästään sovittamaan, toivottavasti on mieluinen! Olin itseasiassa alunperin leikannut kankaat kahta samanlaista mekkoa varten, toinen mekoista olisi ollut omalle tytölle. Onneksi oli kahdet kankaat, ensimmäinen versio nimittäin epäonnistui nolosti. Kurssilla surauttelin innoissani menemään enkä päässyt helmaa pidemmälle kun totesin ettei mekosta tule mitään. Kurssin saumurissa oli polyesterlangat, jolloin sisäsaumoista tuli liian kovat ja törröttävät. Rypytykset eivät menneet tasaisesti ja helman käännekin epäonnistui kun yritin tehdä siihen (daa!) kaksinkertaisen käänteen. Joskus vain käy niin, hoin itselleni, mutta kyllähän se harmitti. Etenkin kun opettajan neuvoja kyselemällä olisi vältytty monelta virheeltä. Niinpä tarvittiin yksi lomareissu ja sitten alkoi sujua. Toisesta mekosta tuli paljon parempi, tähän olin oikein tyytyväinen. Jee!


2 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Testasin nimettomän kommentin julkaisua kun moni on kysellyt minulta kasvotusten miksi pitkät pätkät kommenttia kirjoitettuaan ei ole saanut sitä julkaistua.

   Nimettömän kommentin jättäminen onnistuu näköjään siten, että valitsee alasvetovalikosta "Vastaa käyttäjänä" alimman vaihtoehdon "Nimetön". Lopuksi pitää painaa nappia "Julkaise". Tällöin ei tarvitse olla kirjautuneena lukijanaksi tai käyttää Google-tiliä tai muuta vastaavaa.

   Laittakaa viestiä tai huikatkaa jos ei onnistu niin selvittelen onko siinä muuta häikkää! Kommentit ne aina ilahduttavat <3

   Poista

Kiva kun löysit blogiini. Jätä terveiset vierailustasi!