keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Jumpsuit vanhoista huppareista

Aloittelevana ompelijana tykkään hyödyntää käyttämättä olevia vaatteita erilaisten mallien testaamiseen. Silloin tulee treenattua omia ompelutaitoja ilman paineita kalliin kankaan haaskaamisesta ja laitettua myös aivonystyrät hommiin kun pitää keksiä miten ihmeessä jostain epämääräisestä kangaspalasta saa taiteltua uutta.

Idea jumpsuitiin iski viime syksynä kun kummityttöni leikki sellaisella hiekkalaatikolla. Yritin silloin metsästää kaupoista mieleistä, mutta en oikein löytänyt. Nyt kevääksi olisi sellainen kiva saada omalle tytölle. Kaava löytyi Ottobre- lehdestä.

 
 
Materiaaleina käytin kahta lähes käyttämätöntä huppariani. Kummatkin ovat ns jalkapallohuppareita eli ostettu briteistä futisjoukkueiden fanikaupoista tuliaisina. Toinen oli hihaton ja pitkän mallinen, en vain keksinyt sille käyttöä. Toisen malli oli vähän liian lyhyt ja leveä. Lisäksi siinä oli hihoissa rypytykset, jotka tekivät käyttäjästä turhan bodarimaisen :)

 
Olin ensin mittaavinani, että saisin juuri ja juuri leikattua vartalo-osan palaset harmaasta hupparista. Etukappaleiden kanssa kuitenkin tuli ongelmia ja niinpä oli pakko yhdistellä toisesta hupparista kangasta. Lopputuloksesta tuli aika omaperäinen mutta mielestäni hauska. Harmaan hupparin logo osui juuri oikealle kohdalle. Harmaasta hupparista pystyin myös hyödyntämään hupun suoraan, kavensin sitä vain hieman ala- ja etureunoista. Kiitos ihanaiselle saumurille, huppari näyttää säädylliseltä myös sisältäpäin, vaikka siinä ei vuoria olekaan.

 

Vetoketju ommeltiin paikalleen resorista leikattua kanttinauhaa hyödyntäen. Minulta löytyi valmiina tummanharmaa vetskari ja mustaa resoria, joten niillä mentiin. Jos ompelen josus toisen jumpperin, voisi vartalo-osaa hieman kaventaa ja lahkeita pidentää. Muuten malli tuntui mukavalta "esitaaperon jumppa-asulta".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun löysit blogiini. Jätä terveiset vierailustasi!