perjantai 8. maaliskuuta 2013

Farkut ja collegehousut

Pikkuneidin nykyiset Lindexin velourhousut ovat olleet ahkerassa käytössä jo useamman kuukauden ja nyt jäämässä pieniksi. Matkan varrella on tullut testattua paria eri housumallia mutta edelleen se täydellinen on hakusessa. Mietittiin ystäväni kanssa jopa Lindexin housujen ratkomista ja kaavojen piirtämistä, mutta tämän housukaavan loydettyäni tuskin tarvitsee lähteä sille tielle.

Malli on Ottobre- lehden 1/2012 numeron "All-Time Favourite". Alkuperäisessä mallissa on reisitaskut, suorat lahkeet sekä kiristysnyöri vyötäröllä. Muokkasin kaava niin, että lisäsin pitkät resorit sekä vyötärölle että lahkeensuihin, jätin reisitaskut pois ja lyhensin varsinaista punttia hieman. Alla olevassa kuvassa toinen lahkeensuista ja vyötäröresorin toinen puoli on käännetty. Ruskeiden housujen collegekangas ja trikoo ovat Metsolasta. Resori erityisesti on todella pehmeää ja mukavan tuntuista.


 
Housumallin juju ovat mielestäni nuo taskut. Ne oli helppo ja kiva ommella. Tasku koostuu kahdesta palasta, toinen kiinnittyy taskunsuun etureunaan op:t vastakkain ja toinen muodostaa taskun taustan. Toiset housut tein omista farkkulegginseistäni, jotka liian pieninä olivat masentaneet minua kaapissa melkein käyttämättömänä jo pari vuotta :) Niiden farkkukangas on sellaista ohutta ja pehmeää ja hieman joustavaa.
 

 
Kolmannet housut syntyivät miehen vanhasta collegepaidasta. Nämä housut tein itseasiassa ensimmäisenä harjoituskappaleena. Pari kertaa mein  sauma pieleen ja oli työjärjestyksen kanssa hakemista, joten ronskisti leikkasin saumurisaumat pois aina kun piti purkaa. Siksi housuista tuli kokoa muita pienemmät. Housut ovat olleet ahkerassa käytössä ja ehtivät jo rypistyä ja tahrautua spagettikastikkeeseen ennen kuvan nappaamista... Ne muuten sopivat täydellisesti prinsessahuppariin!
 

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun löysit blogiini. Jätä terveiset vierailustasi!