sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kaupunkitakki ja fanihuivi

Tällä viikolla on tullut ommeltua vaikka mitä. Tytön isovanhemmat ovat olleet kylässä ja antaneet äidille mahdollisuuden keskittyä muutamana iltana ompelujuttuihin. Viikon huipennuksena syntyi tämä kevättakki tytölle. Takki on tarkoitettu lähinnä kauppareissuille ja kaupunkiretkille kun ollaan rattaiden suojassa tai kauppakeskuksessa.Takin päälikangas on tavallista trikoota, jota on vahvennettu kiinnisilitettävällä tukikankaalla edestä. Vuori syntyi Ikeasta ostetusta fleece-peitosta, se riitti juuri takkiin. Taskut ovat college-kangasta ja napit itse päällystetyt. Hupun saumanvaroihin on ommeltu kuminauha hieman kiristämään reunaa.

Malli on muistaakseni Ottobre- lehdestä 04/2010. Alkuperäisestä tämä takki eroaa siten, etten ommellut huppuun vetoketjua ja kiinnitin napit kahden riviin sijaan yhteen riviin. Oli vahinko, että napit osuivat juuri tuohon kankaan samankokoisten pallojen kohdalle. Takki oli kiva ja helppo ommella, hyvin samanlainen kuin aiemmin tekemäni prinsessahuppari.

Takille kaveriksi syntyi miehen mieliksi hänen kannattamansa jalkapallojoukkueen "fanihuivi". Logo on samasta vaaleanpunaisesta hupparista, josta leikkasin kankaita jumpsuitia varten. Fleece on samaa kuin takin vuorissa. Huivi ja pujotusreikä on reunustettu ohuella villalangalla tehdyin pykäpistoin. Logokangas on silitetty liimakankaalla kiinni fleeceen ja tikattu kiinni käsin villalangalla.

 


3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, Kanneli! Väriyhdistelmä on kyllä aika herkullinen.

      Poista
  2. Voi kun tämä takki on niin herkullinen! Kauniita vaatteita olet muutenkin työstänyt! :)

    VastaaPoista

Kiva kun löysit blogiini. Jätä terveiset vierailustasi!