tiistai 23. huhtikuuta 2013

Norsumekko

Noshin norsukankaasta syntyi tämä mekkonen. Mekon pohjana on raglanhihaisen bodyn kaava, jota päätin hieman muokata lennosta. Tuntui jotenkin hurjalta tehdä raglanhihaista paitaa pelkällä resorihuolittelulla ilman mitään nepparia tai muuta avaustapaa, pukiessa pään yli sitä kaipaa. Idea raglansaumojen koristelusta resorikanttauksin tuli kurssikaverilta ja keksin tehdä kanttauksen toiselle puolelle sekä hiha- että etukappaleeseen. Yhdistin kaitaleet puoleen väliin asti ja lopun saumasta jätin avoimeksi. Rusetti syntyi pääntiehuolittelukaitaleen jatkeista.

 
Mekosta piti tulla alunperin paita, mutta se kaipasi vielä jotain.. Niinpä ompelin helmaan kaksinkertaisen ja hieman rypytetyn kaitaleen raitatrikoota. Hihansuut tein myös hieman eritavalla. Huolittelin reunan saumurilla ja silitin käänteen aika pitkänä. Vasta sen jälkeen ompelin hihan sisäsauman ja huolittelin saumanvaran sileäksi käsin ompelemalla. En siis tikannut käännettä ympäri vaan tsekkaan miten se pysyy muodossaan pelkällä hihan sisäsaumalla. Varsinaista revittelyä ja testailua siis ;)



Tuntui kivalta kun tyttö otti mekon heti omakseen ja ihasteli iloisia norsuja. Mekko istuu hyvin eikä häiritse konttausta. Toivottavasti se myös pitää muotonsa pesuissa sillä tuo norsukangas tuntui jotenkin harvaneuloksiselta, vaikka se suht paksua ja ihanan pehmeää olikin.
 


 


4 kommenttia:

  1. Söpö mekko.. Muutenkin kauniita käsitöitä ja sisustusjuttuja täällä blogissasi =))

    VastaaPoista
  2. Tulikin aika ihana ja persoonallinen mekko (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Julia! Malli on osoittautunut myös käytännössä ihan toimivaksi "viritykseksi" :)

      Poista

Kiva kun löysit blogiini. Jätä terveiset vierailustasi!