torstai 30. toukokuuta 2013

Syntymäpäivätunnelmia

Tytön syntymäpäivistä on vierähtänyt jo hetki mutta edelleen muistellaan hauskaa päivää. Tupa oli täynnä vieraita kahdessa kattauksessa, sukulaiset päivällä ja kaverit illalla. Anopin kanssa muodostimme valmistelutiimin, ja niin saatiin pöytä täyteen herkkuja ja koti koristeltua. Täytyy myöntää, että hieman mopo karkasi loppuvaiheessa intoilun puolelle, mutta olivathan nämä ne ensimmäiset synttärit! ;)Loppujen lopuksi tärkeintä oli, että pikkuneiti sai kokea hauskan päivän ja kaikki rakkaansa juhlimaan hänen kanssaan.

 

Synttäreiden teemaksi tuli perhoset, joita väkersimme sokerimassasta elintarvikevärillä sävytettynä  kakun koristeeksi, Kakun päällä on sokerimassaa ja pohjan ostin valmiina kaupasta. Täytteeseen on sekoitettu rahkaa, vaniljasokeria, hedelmäpilttiä kermavaahtoa ja hyydytetty liivatteella kerrosten väliin. Oli muuten todella raikas ja maistuva!

Koristeena meillä oli pöydän päällä Pom Pomeja, joihin ihastuin Esmeraldan blogissa. Ne tehdään siis silkkipapapereista, ensin taitellaan vekeille ja kulmien pyöristyksen jälkeen nostellaan kerrokset pöyhkeäksi kukaksi. Juhlien jälkeen Pom Pomit siirtyivät tytön huoneeseen, en vain raaskinut heittää niitä pois :)

 Ison ikkunan eteen laitoimme pahvisen lippuviirin tytön nimellä. Toisen ikkunan eteen askartelin Clas Ohlsonin perhosseinäarroista ja silkkipaperista koristeet. Aamulla kuvia räpsiessäni oli muuten todella hurja sumu, mutta puoleen päivään mennessä ilma oli muuttunut aurinkoiseksi. Asutaan aika rannassa, täällä näitä ihmeellisiä sääilmiöitä riittää... Tyttökin oli ihan ihmeissään parvekkeella sumuisista maisemista. Tiipiistä on muodostunut hänelle hauska leikkipaikka, sinne mennään edestakaisin monta kertaa ja jos joku seuraa perässä, tulee kikatus <3
Kakun lisäksi tarjottavana oli savulohi-rapukakkua, poropiirakoita, parsapiirakkaa ja banaanimuffineja. Muffinien kuorrutte oli taivaallista: tuorejuustoa, tomusokeria ja voita. Nams!
Tyttö oli ihana oma itsensä koko päivän, iloinen seuraneiti. Hän sai kivoja ja tarpeellisia lahjoja, palikoita legoja, palapelejä ja kirjoja. Mm. sellaisen laulukirjan, jossa on pianosäestys jokaiselle 50 laululle. Enolta ja enon siipalta hän sai upean lahjan, vanhan lasten kiikkustuolin kunnostettuna ja maalattuna. Henkeäsalpaavan kaunis ja niin mukava istuin pienelle kiikkujalle! Meiltä vanhemmilta hän sai Brion hellan, joka on ollut myös ahkerassa käytössä synttäreiden jälkeen. Itse tehdyt lahjat ovat aina yhtä ihania, kuten tämä ruskea pupu tytön fammulta <3 Päällä oli tietenkin keltainen Peppi-mekko ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun löysit blogiini. Jätä terveiset vierailustasi!