sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Kesäreissu Fiskarsin maisemiin

Fiskars oli kyllä vierailemisen arvoinen paikka. Päivä oli tosi helteinen, mutta hyvin pärjättiin vauvankin kanssa kun oli vettä mukana ja sopivan rento meininki. Yllätyimme koko porukka miten kaunis ja ainutlaatuinen luonto Fiskarsin ruukin laitamilla on. Siellä kasvoi mitä erilaisimpia puita ja ruukin halki virtaavan kosken varrella oli ihanan vehreää.Fiskarin ruukin läpi kulkevan kadun varrella oli paljon pieniä käsityöputiikkeja sekä Iittalan ja Fiskarsin tehtaanmyymälä. Pajakylässä oli näyttelytila, lisää käsityö- ja vaateliikkeitä sekä Paperitalo. Ajattelin, että sieltä voisin löytää sopivia käsintehtyjä papereita suunnittelemaani hyllylokerikkoa varten.Paperitalossa oli tekemisen meininki. Talon toinen puoli oli varattu paperinvalmistukselle ja toisella puolella toimi viehättävä myymälä. Siellä ei myyty kuviollista paperia; varsinaisista paperivalikoimista löytyi vain vanhoista lumppukankaista valmistettua yksiväristä paperia. Se oli paksua, rouheaa ja värikästä, juuri sellaista perinteistä itse valmistettua paperia. Lisäksi siellä oli myynnissä mm. vanhoista kirjoista valmistettuja seinäkelloja, itse nidottuja muistikirjoja, kortteja sekä paperinaruja.


Ostin lopulta pinon erivärisiä lumppupapereita sekä paperinarua. Lumppupaperi ei varsinaisesti sovi lokerohyllyn päällystämiseen, mutta siitä on kiva valmistaa kortteja ja sen sellaista. Ostin myös paperinarua, mutta en ole vielä keksinyt mitä siitä voisi tehdä.


Reissun päätteeksi söimme piknikeväitä leikkipuistossa ja kävimme täydentämässä astiastoamme Iittalan tehtaanmyymälässä. Oli kiva päivä, suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun löysit blogiini. Jätä terveiset vierailustasi!