perjantai 14. joulukuuta 2012

Jouluisia tunnelmakuvia

Tänä vuonna vietämme ensimmäistä kertaa joulua omassa kodissa ja saamme meille vieraaksi vanhemmat ja sisarukset. Anopin kanssa olemme aloittaneet joulun valmistelut jo hyvissä ajoin jottei ensikertalaisen emännän tarvitsisi stressata liikaa. Pakkasesta löytyy jo monenmoista leivonnaista ja joulun menukin on mietitty. Ei varmasti tarvitse sanoa, että olemme kummatkin hyvin järjestelmällisiä ja suunnitelmallisia ihmisiä :)

Myös joulukoristeet alkavat pikkuhiljaa löytää paikkaansa. Kaivoin varastosta kaikki omistamani pallot ja muut koristeet. Kaunein koriste mielestäni on tämä kranssi, joka näyttää aivan aidolta mutta on kuitenkin "ikuinen". Kranssi tuli hankittua viime vuonna kun meillä ei ollut joulukuusta, mutta kaipasin kuitenkin jotain vihreää. Hauskan lisän tuovat mielestäni nuo pienet joulupallot.


Lumiukko- soittorasian saimme lahjaksi viime jouluna kun vauva oli vasta mahassa. Nyt se löysi paikkansa ikkunalaudalta, jonne asettelin kaikki loput joulupallomme ja kuusen nauhat kiemurtelemaan.


Samalta ikkunalaudalta löytyvät myös uudet tonttumme, jotka saapuivat postissa anoppilasta viime viikolla.  Sieltä ne vahtivat että isäntäväki on kilttinä näin joulun alla ;)


Marimekon Lumimarja- tyynyliinat ovat opiskeluaikaisia investointeja. Uudet sohvatyynyt saivat väistyä näiden tieltä joulun ajaksi. Valkoinen sohva on kiva kun se antaa kauniin taustan lähes minkälaisille vain koristetyynyille. Taustalla näkyy "risu" (mieheni antama lempinimi tälle koristeelle) eli valosarjalla ja joulupalloilla koristeltu oksanippu. Se löytyi pari vuotta sitten Pentikiltä ja muuntelen sitä aina vuodenaikojen tai juhlapyhien mukaan erilaisilla koristeilla.


Tiimarista löytyi todella kaunista hopeanväristä helminauhaa ja valkoisia kynttilöitä. Ne päätyivät hopeanväriselle vadille, joka on niin ikään opiskeluaikaisia investointeja.


Lintumobile osoitti muuntelukykynsä eilen kun keksin kääntää sen toisin päin, laittaa maljakkoon ja koristella palloilla. Lintumobile oli tähän asti vauvan pinnasängyn päällä, mutta yllätimme neitokaisen eilen seisomasta pinnasängyssä ja kurottautumasta vaarallisesti kohti lintuja. Mobile meni siis hetkeksi jäähylle, jotta vauva saa nukkumisrauhan ja äiti mielenrauhan...


Ja viimeisenä joulukuusemme, joka on parvekkeella odottamassa sisäänkantoa. Tämä löytyi paikallisesta kukkakaupasta kauppareissulla. Kuusi on rakennettu oksista, jotka on kiinnitetty puupölkkyyn. Lajike on kuulemma sellainen, ettei se varista neulasia vaan kuivuu aloilleen. Kuusi nostetaan sisälle jouluna ja pidetään sivupöydällä pienten käsien ulottumattomissa. Ehkä ensi jouluna meillä on ihan oikea kuusi, tänä vuonna ei sitä uskalleta ottaa.


Näiden kuvien myötä toivotan tunnelmallista joulun odotusta kaikille blogini vierailijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun löysit blogiini. Jätä terveiset vierailustasi!