perjantai 4. tammikuuta 2013

Onnellista uutta vuotta!

Onnellista ja iloista uutta vuotta kaikille lukijoille!

Joulu sujui täällä mainiosti, oikeastaan paremmin kuin olisin etukäteen voinut kuvitella. Toimin nyt ensimmäistä kertaa juhlien emäntänä. Jännitti hieman etukäteen, mutta onneksi olimme valmistautuneet hyvin. Menu oli suunniteltu hyvissä ajoin kauppalistoineen ja ruuanvalmistusaikatauluineen.

Joulun ohjelma oli täydellinen yhdistelmä perinteitä kummankin lapsuudenkodista sekä uusia omia juttuja. Kävimme perheen naisten kesken katsomassa joulua edeltävänä viikonloppuna Lumikuningatarta kansallisbaletissa. Se oli aivan upea, tunnelmallinen, jännittävä ja tanssillinen. Lavastus, puvustus ja erityisesti kuorokohtaukset tekivät kokemuksesta esteetikon unelman.

(kuva lainattu Oopperan sivuilta)

Aatonaattona kävimme kuuntelemassa kauneimpia joululauluja Tuomiokirkossa ja fiilistelemässä kaupungin joulutunnelmaa ennen rauhoittumista kotioloihin.Jouluaattoa edeltävänä yönä paistoimme kinkun ja se onnistui ensikertalaisilta hyvin. Käytimme Ylen toimittajan Olli Ihamäen vinkkejä, niillä kuulemma ei voi mennä metsään. Jouluaattona söimme lounaaksi joulupuuroa ja katselimme samalla joulurauhan julistusta. Ulkona oli aivan kaamea myräkkä, mutta siitä huolimatta kävimme ulkoilemassa. Sen jälkeen oli kiva mennä joulusaunaan.

Ilta meni ruokaa valmistellessa, syödessä ja lahjoja avatessa. Lahjat saimme juuri ja juuri mahtumaan ruokailutilan sivutason alle pellavaiseen pussilakanaan :) Alkuruuaksi meillä oli blinejä, erilaisia kaloja ja mätiä. Kinkun ja laatikoiden kanssa söimme lapin salaattia (poroa ja leipäjuustoa) sekä punajuuri-vuohenjuustosalaattia.
Mukavinta joulussa oli kun kaikki tulivat meille kylään. Aattona meillä oli miehen perhe ja joulupäivänä taas oma perheeni. Tapaninpäivänä kävimme mummolassa, jossa näimme muita sukulaisiani. Toivottavasti saamme viettää ensi joulua yhtä mukavissa merkeissä!


Uusi vuosi vaihtui ystäväpariskunnan luona yökyläillessä. Oli ihanaa päästä vuorostaan valmiiseen pöytään aivan ihanien herkkujen äärelle. Lapsukaisemme nukkuivat hyvin yöunensa ja saimme kaikki koisia aamukymmeneen uudenvuodenpäivänä. Sieltä matkasimme suoraan uudenvuodenpäivän brunssille toisten ystävien luo. Ja taas saimme nauttia rauhassa herkuista ja aikuisista keskusteluista vauvojen vetäessä päikkäreitä. Ei olisi voinut paremmissa merkeissä vuosi vaihtua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun löysit blogiini. Jätä terveiset vierailustasi!