torstai 24. tammikuuta 2013

Lastenvaatekurssin ensimmäinen tuotos

Lastenvaatteiden ompelukurssi alkoi viime viikon keskiviikkona. Päätin aloittaa kurssin pitkään työlistalla olleella ruutumekolla. Kaava oli Mekkotehtaan kirjassa ollut Matleena ja tällä kertaa tuli seurattua ohjetta ja materiaalisuosituksia pilkuntarkasti. Ensimmäinen kerta meni oikeastaan kaavoja jäljentäessä ja kankaita leikatessa. Toisella kerralla pääsin sitten surauttelemaan oikein urakalla. Kotiläksyksi jäi lähinnä viimeistelyhommia.


Ruutukangas on Eurokankaan palalaarista, napit ja vinonauha Eurokankaasta, sininen vuori vanhasta lakanasta ja turkoosi pellavakangas Stockmannilta.

Mekkoa ommellessa tuli opittua paljon uutta mm. kankaiden leikkaussuunnitelmista, kaavojen pienentämisestä, tukikankaiden kiinnityksestä, saumanvarojen aukileikkauksista, vinonauhojen käytöstä kanttauksissa ja rypytyksistä. Uskaltauduin myös ompelemaan sivusaumat saumurilla, mikä sekin oli suuri edistysaskel. Ennen kaikkea opin kurinalaisuutta hieman leveäperäiseksi muodostuneiden ompelurutiinieni kanssa. Olin esimerkiksi tähän asti pärjännyt hyvin mustalla ja valkoisella langalla mutta huomasin aika pian miksi kangaskaupan lankahyllyssä on niin paljon värivaihtoehtoja. Kävin hakemassa pinkkiä ja turkoosia lankaa ja niin tasku ja vinonauhatkin saivat viimeistellymmän ilmeen.

Mekon nappien taustalla on ommeltavat nepparit kahdessa eri kohdassa, jolloin saatiin säätövaraa olkaimiin. Samoin mekon helma on avattavissa 5cm pidemmäksi. Näillä säädöillä uskon että nyt kokoa 74/80 oleva mekko muuntautuu 86 kokoon ja menee varmasti koko vuoden. Nyt mekko ulottuu hieman polvien yläpuolelle, jotta konttaushommat luonnistuisi.

Seuraavien mekkojen kankaat on jo leikattu, pino leikkaamattomia odottaa vuoroaan ja sormet syyhyää päästä taas kurssille ompelemaan. Siellä saa hyvin aikaiseksi kun voi keskittyä, on isot pöydät ja hyvät työvälineet. Mieskin on ihan tyytyväinen kun heillä on tytön kanssa yksi oma ilta viikossa :)

Tässä kevään kankaita, joista olisi tarkoitus kurssilla ommella vaikka mitä neidille ja hänen vauvaystävilleen:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun löysit blogiini. Jätä terveiset vierailustasi!