perjantai 4. tammikuuta 2013

Kangasinventaario

Enää kaksi viikkoa lastenvaatekurssin alkuun! Opetustunteja on kerran viikossa ja kurssi kestää aina huhtikuun loppuun. Kurssin puolesta tarjotaan tilat, koneet, kaavoja ja opastusta omista kankaista ja materiaaleista laadittavien lastenvaatteiden ompeluun. Eli tulevien parin viikon aikana on käytävä läpi nykyiset kangas- ja tarvikevarastot ja käytävä todennäköisesti ostoksilla...

Tilkkuja minulla on aika hyvä varasto. Olen järjestänyt tilkut värien mukaan ja punasävyisiä on kaikkein eniten. Mukana on käsityöpuuvillan lisäksi myös muutamia paloja satiinia, velouria ja raakasilkkiä. Velour on minusta aika kiva materiaali lastenvaatteissa.

 
Pellavaa löytyi omenanvihreänä ja turkoosina, mutta kummatkin palat ovat liian pieniä vaatteisiin. Se on myös kiva materiaali, esimerkiksi essumekkoon. Keltaisesta collegekankaasta olen tehnyt yhden mekon ja se toimi ihan hyvin perusompelukoneellakin. Sitäkään ei ole riittävästi jäljellä mekkoon, mutta jotain pienempää siitä voisi saada. 

 

 
 
Sinisävyiset kankaat ovat pääasiassa sisustuskankaita, kuten paksumpaa vakosamettia, verhokankaan jämiä ja verhoilukangasta. Taustalla olevassa pinossa on sekalainen lajitelma erilaisia vaaleita kuviokankaita.


 
 
Yksi lempikankaistani on lintukangas, jonka kuvioita olen käyttänyt myös applikointiin. Lintukankaasta olen tehnyt mm. pinnasängyn laitapehmusteen ja käyttänyt paria lintua vauvan unipussin koristeluun. Tuo unipussi oli muuten huvittava.. Tein sen jo raskausaikana sillä ajatuksella, että on tarpeeksi suuri, jotta menee pitkään. Lopulta en ehtinyt edes ajatella koko unipussin käyttöä kun se oli jo pieni :) Onneksi lintuja on vielä jäljellä, joten niitä voi hyödyntää jatkossakin vaatteiden koristeluun.
 
 
 
Lisäksi isompia kangaspaloja ovat mm. oheinen ohut puuvillaruutukangas ja farkkukangas, näistä riittää kummastakin yhteen vaatekappaleeseen. Mustavalkoraitaista puuvillakangasta on vielä jäljellä pari metriä, sen pitäisi riittää nojatuolin päällisen tekemiseen.
 
 
 
 

Alkuun näillä pääsee hyvin, mutta jonkin verran täytyy kyllä hommata tarvikkeita ja lisää kankaita. Ajattelin aloittaa kurssilla tuosta ruutukankaasta ja tehdä siitä Mekkotehtaan ohjeilla Rine- mekon. Seuraavaksi vuorossa voisivat olla uudet vauvafarkut. Tarvikeostoslista voisi sisältää ainakin:
- Nappeja
- Vinonauhaa
- Resoria
- Kuminauhaa
- Pari vetoketjua
- Mustaa ja valkoista lankaa
 
Ensimmäisen kerran jälkeen voisin suunnata kangasostoksille, kun olen ensin keksinyt mitä muuta voisin tehdä. Odotan, että kurssilla syttyy inspiraatio jos toinenkin :) Kankaista ainakin fleece, velour, puuvilla ja college ovat helppoja ommella ja pehmoisia. Katsotaan, mihin ajatus tästä jalostuu...
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun löysit blogiini. Jätä terveiset vierailustasi!