maanantai 14. tammikuuta 2013

Nukkehömpötyksiä

Näiden sympaattisten Disney- nukkejen pauloihin on langennut äiti jos toinenkin viimeaikoina. Nuket ovat vilahdelleet monessa blogissa ja kuulin, että niille tehtyjen vaatteiden esittelyä varten on perustettu jopa oma Facebook- ryhmäkin. Luulen, että Mekkotehtaan Kirsikalla ja Sunnalla on ollut hypen syntyyn vaikutusta ;) He ovat ommelleet ja neuloneet nukeille suloisia vaatteita jo pitkään.

 
Viime syksynä minäkin innostuin nukeista ja hankin sellaiset jo "hyvissä ajoin" vaikka oman tyttöni tai kummityttöjeni aika ei ihan vielä ole sellaisilla leikkiä. Ajattelin, että tässä on hyvin pari vuotta aikaa ommella nukeille puvustusta ja tarvikkeita valmiiksi leikkejä odottamaan. Ensimmäiset mekot ommeltuani tajusin, että ne ovat myös hyviä treenikappaleita aloittelevalle lastenvaatteiden ompelijalle; kangasta kuluu vähän mutta saa testattua eri materiaaleja ja väriyhdistelmiä ennen varsinaista koitosta :)

Mekkokaavoja on netissä varmasti useita, mutta taas tuli tehtyä vaikeamman kautta eli itse mittailemalla ja mallailemalla. Kasasin keittiön pöydän täyteen tilkkuja ja kankaita ja odotin inspiraatiota. Olen jotenkin mieltynyt ajatukseen käännettävästä vaatteesta. Silloin ei tarvitse huolitella saumanvaroja, vaan ne jäävät siististi kahden kankaan väliin. Tein kaavan niin, ettei sivusaumojakaan tarvita (laiskuuden huippu, minäkö?). Kuviot on silitetty mekkokankaaseen liimaharsolla ja tikattu suoralla ompeleella. Takana on simppeli tarrakiinnitys. Ehkä seuraavalla kerralla voisin yrittää tehdä jotain hieman monimutkaisempaa ;)

2 kommenttia:

 1. Ihana nukenvaateprojekti! Täytyypä lueskella muitakin postauksiasi...
  Halit ja hymyt SisustEllenistä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis, olen itsekin ihan fiilareissa tästä projektista. Mikälie lapsuus iskenyt, mutta nuo nuket on vaan niin söpöjä <3 Hymyt sinnekin päin! :)

   Poista

Kiva kun löysit blogiini. Jätä terveiset vierailustasi!