lauantai 26. tammikuuta 2013

Keltaiset kevätmekot

Olin leikannut keltaisten mekkojen kankaat jo jokin aikaa sitten ja ajattelin aloittaa mekkojen ompelun ensi viikolla lastenvaatekurssilla. Tytön isovanhemmat ovat olleet meillä kyläilemässä ja niinpä päätettiin anopin kanssa laittaa mekkotehdas pystyyn. Tytöllä riitti leikittäjiä ja äiti sai surautella ompelukoneella kerrankin ihmisten aikoihin. Täytyy kyllä myöntää, että eilisen tehtailun jälkeen mekko-ompelut saavat hetkeksi jäädä ettei tule yliannostusta ;)


 
Mekot on tehty jälleen Mekkotehdas- kirjan kaavoilla. Tällä kertaa vuorossa oli Mia- mekko. Kangas on Eurokankaan palalaarista ja applikoinneissa on käytetty tilkkuvaraston aarteita. Tein samalla kaksi mekkoa, toisen omalle tytölle ja toisen lähes samanikäiselle kummitytölle.


Kaava oli todella hyvä, mekko istui tytön päälle kuin valettu ja sopi myös konttausikäiselle. Pienensin kaavaa koosta 86/92 kokoon 74/80 ja tämäkin mekko todennäköisesti menee koko kevään ja kesän. Mekon jujuna oli tuo kaarroke, jonka sisään kaikki resaiset reunat ja rypytykset sai kivasti upotettua. Niin lopputulos näytti siistiltä ja viimeistellyltä. Tereessä on käytetty tavallista kanttinauhaa, jonka sisällä on narua. Napit on päällystetty samoilla tilkuilla kuin applikoinneissa.
Toisessa mekossa oli koristeena Peppi PItkätossun Pikku-Ukko hevonen. Mallia applikaatioon otin lelusta. Idea hevoskuvaan tuli tytön kovasti tykkäämästä Peppi-nukesta, jonka hän sai juuri tuliaisina Tukholmasta. Tähän mekkoon ompelín mustan tereen ja turkoosin vuoren.

 
Toisessa mekossa on tulppaaneja. Idea näihin tuli Kajsan iloiset tilkut- kirjasta (Syko). Sävyiksi valitsin erilaisia vaaleanpunaisia ja samat kankaat toistuvat myös napeissa, vuorissa ja tereessä.

 
 
Leikkasin samasta kankaasta palat myös nukenmekkoja varten (nyt ollaan tyttöhömpöttelyn ytimessä) Niistä erillinen postaus myöhemmin...

4 kommenttia:

  1. Aivan ihana ja hauska tuo "Pikku-ukko"-mekko. Raikkaita kuvia sinun blogissasi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mia ja tervetuloa lukijaksi! :) Pikku-ukko oli kyllä hauska oivallus. Tytön toinen nimi on Peppi, joten tuota teemaa olisi kiva ujuttaa muihinkin tekeleisiin.

      Poista

Kiva kun löysit blogiini. Jätä terveiset vierailustasi!