keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Päiväpeitto ja istuinpehmuste lastenhuoneeseen

Eilinen ja tämä päivä ovat oleet aivan huippuja! Eilen lähdettiin hyvän ystäväni kanssa kiertelemään kangaskauppoja, hänellä on myös lastenhuoneen sisustusprojekti kuumimmillaan. Joskus yksin kauppoja kierrellessä tuskastuu kun on niin paljon vaihtoehtoja, mutta nyt tehtiin kummatkin tosi hyviä löytöjä kun oli makutuomari vieressä ja hyvä tekemisen tahti :)

Viime yönä en  melkein saanut unta kun ompeluhommat niin poltteli.. Kerrankin unettoman yön syynä olin minä itse eikä pikkuneiti, joka tuhisi tyytyväisenä omassa huoneessaan koko yön ;) Onneksi kylään saapui jo aamupäivällä tytön kummitäti, joka leikitti ja hoiti häntä sen aikaa kun äiti leikkeli kankaita ja huristeli ompelukoneella. Kiitos muru avusta ja tervetuloa myös lukijaksi! <3 Samoin Katriinalle tervetuloa, kiva kun liityit!

Tässä ensin yleisilmettä lastenhuoneesta nyt kun kaikki ylimääräinen on saatu järjesteltyä pois tieltä, tekstiilit ovat valmiit ja huonekalutkin suurinpiirtein paikoillaan:

 

Loppujen lopuksi lastenhuoneen värityksen ratkaisi miehen mummolasta peräisin oleva räsymatto, mummolan iso nojatuoli sekä tumma parketti. Ne piti siis sitoa jotenkin olemassa oleviin valkoisiin kalusteisiin. Räsymaton sävyt ovat niin herkulliset! Kirkasta turkoosia, vaaleanpunaista, pinkkiä, keltaista sekä sidosteena samaa ruskeaa kuin lattiassa. Matto suorastaan solahti tuohon keskelle huonetta vinoon kun älysin asettaa sen samansuuntaisesti kuin nojatuolin.



Eurokankaasta löytyi valkoinen ja värikäsraitainen tikkikangas, josta riitti sekä päiväpeittoon että penkin istuinpehmusteeseen. Päiväpeiton kääntöpuolen kangas on Kodin Ykkösestä, jotain puuvillaista verhokangasta. Kankaiden välissä on vanha valkoinen nukkaantunut fleece, joten peitto on aika muhkea. Oli kiva huomata, että raitojen värit ja taustakankaan väri sopivat täydellisesti viime keväänä tekemään pinnasängyn laitapehmusteeseen.



Lastenhuoneen vaatekaappi on hankittu viime keväänä Huuto.netistä. Siinä oli alunperin koivun väriset puuovet, jotka edelliseen asuntoon sovittaakseni lakkasin valkoisella maitolakalla. Se oli aika katastrofiprojekti, sillä lakkapinnasta tuli yhteen oveen hieman läikikäs ja lakka muodosti ovien reinoihin valumia. Silmä tottui tuohonkin yllättävän nopeasti, mutta uuteen asuntoon muuttaessamme hioin ja maalasin ovet listavalkoisiksi. Tämän käytännöllisempää kaappia saa oikeasti hakea! Vetolaatikoita ja kaappeja on moneen lähtöön. Alimmaiset vetolaatikot kulkevat suoraan lattian päällä eli ne voi tarvittaessa roudata vaikka olohuoneeseen päivän leikkejä varten. Kaapin oviin on kiva ripustaa sisustukseen sopivia mekkoja.



Kaapin kanssa samaan sarjaan kuuluu penkki, jossa on vastaavat lattia pitkin kulkevat vetolaatikot. Hain Etolasta vaahtomuovia penkin pehmusteeksi ja ompelin sille käännettävän päällisen. Toisella puolella on sama valkoinen raitakangas kuin päiväpeitossa ja toisella puolella vaaleansininen vakosametti. Se löytyi kesällä Eurokankaan alelaarista, käytin sitä mm. leikkimattoon. Pehmustetta kääntämällä on helppo muuttaa huoneen ilmettä. Tarkoitus on vielä ommella siniselle puolelle pinkit samettinapit koristeeksi.



 
 
 
Olen kyllä supertyytyväinen aikaansaannoksiin ja vihdoin huonekin näyttää valmiimmalta. Seuraavaksi vuorossa on mm. lampun tuunaus perhoskoristeilla, tauluhyllyjen ja puulaatikoiden asennus seinälle sekä lintumobilen päivitys. Lintomobileen löytyi alennusmyynneistä aivan ihana tilkkusetti:

2 kommenttia:

  1. Seuraillut olen blogiasi koko ajan, mutta nyt vasta älysin klikata seuraajaksi. :) Ihanan raikkaita kuvia ja söpöjä juttuja.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Katriina ja kiva kun jätit kommenttia! Teillä on myös ihana blogi, upeita ne sun kutomat matot :)

    Lukijaksi liittyminen ei ollut aluksi käytössä ja nyt siirsin toimintoa hieman ylemmäs, jotta sen bongaa helpommin.

    Lämpimät tervetulotoivotukset siis muillekin seurailijoille, kivaa saada lukijoille nimet :D

    VastaaPoista

Kiva kun löysit blogiini. Jätä terveiset vierailustasi!