sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Lastenhuoneen sisustusideoita

Pikkuinen tyttömme on jo kasvanut niin isoksi, että harkitsemme hänen siirtymistä omaan huoneeseen. Tällä hetkellä hänelle varatussa huoneessa ei ole muuta kuin vaatekaappi, nojatuoli ja pikkutuoli eikä sitä oikeastaan ole sisustettu millään. Saimme vasta joulun alla raivattua enimmät ylimääräiset tavarat muuton jäljiltä sieltä pois. Siihen asti kutsuimme huonetta vain varastoksi :)

Uuteen kotiin on ollut ihana suunnitella sisustusta ja kerrankin meidän ei mielestämme ole tarvinnut tinkiä mistään, vaikka budjettia on tarkkaan laskettukin. Tumma lattia oli aluksi vaikea hyväksyä, mutta ajattelimme vaihtavamme sen vaaleaksi vasta kun lapsen (lasten) remuamisikä on ohi. Nyt kun sisustuksessa on muuten käytetty valkoista, harmaata ja mustaa, antaa tumma ja lämpimänsävyinen lattia itseasiassa hyvin kauniin ja eloisan taustan huonekaluille.Samaa linjaa on tarkoitus jatkaa myös lastenhuoneessa.

Illan ratoksi kokosin muutamia ajatuksia kuvien muodossa. Kaikissa kuvissa toistuu vaaleus ja mustavalkoisuus, jota on piristetty kirkkaalla väripaletilla.


Linkit kuvien lähteille: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.

Aluksi ajattelin, että olisipa kiva maalata seinät jonkun värisiksi. Kävin samaa pohdintaa myös edellisessä asunnossamme ja lopulta päädyimme valkoiseen. Emme vain osanneet päättää muutakaan väriä. Valkoinen on kuitenkin ihan hyvä tausta kaikelle sille leluhässäkälle, väriä tulee aina riittämään lastenhuoneessa tavaroiden kautta. 

Hauskoja yksityiskohtia olisivat mm. tuo perhoslamppu (tällaisen saisi tehtyä vähällä vaivalla nykyistä lamppua tuunaamalla) sekä jakkaran takana olevaan seinään tehty tarra. Kun seiniä ei maalata, voisi sinne ripustaa naulakoihin ja hyllyihin leluja ja kirjoja mielin määrin. Ikean tauluhyllyjä meillä on kaksi odottamassa oikean paikan löytymistä ja edelliseen kotiin tuunaamani seinälokerikot sopisivat tännekin. Sisustus voisi kiteytyä tuohon Brion kävelykärryyn, joka on erityisesti mieleen. Sen pikkuneiti sai jo joululahjaksi kävelyharjoituksia odottamaan.

Tämä tulee olemaan suorastaan olemattoman budjetin projekti, mutta onneksi kaikki huonekalut meillä jo on, joten kyse on vain niiden järjestämisestä ja piensisustamisesta. Katsotaan mitä seuraavat viikot tuovat tullessaan nyt kun projekti on näin virallisesti käynnistetty :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun löysit blogiini. Jätä terveiset vierailustasi!