keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Muuttotohinoita ja maalaushommia

Onpa vierähtänyt tovi edellisestä kirjoituksesta. Siihen on tosin hyvä syy, lähestyvä muutto! Löysimme aivan ihanan asunnon ja kaikki liikenevä ylimääräinen aika on mennyt muuttoa valmistellessa, tavaroita pakatessa ja sisustusta suunnitellessa. Teimme asunnolla myös pientä remonttia, mm. maalasimme seiniä ja kunnostimme jo kerran maalatut puiset kirjahyllyt. Nyt kun sisustusasiat ovat niin pinnalla, taidan postailla jatkossa siihenkin liittyviä juttuja tänne blogiin.

Ystävämme tekivät pientä pintaremonttia omassa kodissaan ja löysivät aivan täydellisen harmaan sävyn seinälleen. Kyseessä on Tikkurilan sävy "Laasti" ja sävy on juuri oikea, ei siis taita vihreään, siniseen tai violettiin. Maalasimme sillä sävyllä olohuoneesta pitkän seinän, josta on ovet kahteen kylpyhuoneeseen ja kahteen makuuhuoneeseen. Seinällä olevat valkoiset ovenkarmit, valokatkaisimet ja pistokerasiat korostuvat nyt nätisti, samoin kuin sille tulevat valkoiset huonekalut. Maalasimme samalla sävyllä myös makuuhuoneen päätyseinän, jotta aiemmin blogissa esittelemäni ryijy istuisi sille paremmin. Listojen teippaukset menivät nappiin ja rajaimella syntyivät ammattimaiset puolen sentin rajat kattoon. Kiitokset vain isipapalle upeasti onnistuneesta maalauspäivästä :)



Mieheni mummolasta saadut täyspuiset kirjahyllyt ovat meille rakkaat huonekalut. Ne olivat alunperun tummanruskeat ja maalasimme ne valkoisiksi muuttaessamme nykyiseen asuntoomme. Silloin tuli valittua maalin sävyksi se maalarinvalkoinen, joka itseasiassa ei ole valkoinen lainkaan vaan jotain keltaiseen/harmaaseen vivahtavaa. Nyt valitsin maalarinvalkoisen sijaan sävyn nimeltä listavalkoinen. Sitä löytyy puolihimmeänä Helmi- sisustusmaalina myös valmiiksi sävytettynä, mikäpä sen helpompaa siis. Nyt kirjahyllyt ovat ihanan raikkaan sävyiset. Maalaushommat vielä jatkuvat ainakin vauvan huoneen vaatekaapin ovien maalauksella.



Kuvassa näkyy myös asunnon tumma merbau- parketti. Sen kanssa on riittänyt pähkäilemistä, punertavan tummaa lattiaa kun en ehkä itse olisi valinnut kotiini. Selvittelimmekin pitkään isännöistijältä ja tekniseltä asiantuntijalta jos sinänsä hyväkuntoisen lattian päälle olisi voinut esimerkiksi asentaa vaalean laminaatin. Haaveilin vaaleasta, melkein valkoisesta lattiasta pitkään. Se ei kuitenkaan onnistunut sillä kahden uivan lattimateriaalin asennus päällekkäin ei ole suosisteltavaa mahdollisen kopinan takia. Parketin purkamiseen ei haluttu lähteä sillä kukapa sademetsää kahdesti haluaisi kaataa... ;) Mutta nyt kun ollaan parkettia katseltu jo hetki, alkaa se yllättäen tuntua omalta. Onhan se kuitenkin laadukas ja hyvin kestävä materiaali. Jos muuten sisistuksessa käytetään valkoista ja harmaata, tuo lattia kokonaisuuteen kivaa lämpöä ja rytmiä. Muuten asunnosta olisi voinut tulla liian valkoinen ja ehkä vähän tylsäkin. Miehen kanssa myös naureskeltiin, että viiden vuoden päästä parketti menee joka tapauksessa vaihtoon kun tyttäremme kasvanut ja hänen leikkinsä jättäneet lattiaan jälkensä. Eli nykyisellä lattialla mennään toistaiseksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun löysit blogiini. Jätä terveiset vierailustasi!