keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Sohvaan uusia tyynynpäällisiä


Mustavalkoharmaa sisustus sai eilen jatkoa uudistetulle valkoiselle sohvalle ompelemistani sohvatyynyistä. Inspiraationa toimivat Ikeasta ostettu mustavalkoraidallinen kangas sekä Kodin Ykkösen valikoimista löytyvä mustavalkoinen Vallilan mandariini- kangas. Mandariini- kangas on minulle erityisesti mieleen siinä olevan leikkisän kuvion ansiosta. Mustavalkoista versiota kyseisestä kankaasta saa tosiaan vain Kodin ykösestä, esimerkiksi Stockmann myy vain mustavalkoviolettia versiota.

En vielä ole aivan päättänyt tyynyjen asetteua mutta tässä yksi vaihtoehto. Meinasin aluksi tehdä tyynyistä 45x45 mutta löysin sohvan säilytysosasta ikivanhat pitkulaiset tyynyt ja päätin tehdä jotain erilaista. Kuvassa näkyy myös  aikaisemmin päälistämäni vuoderahi, joka on siis päällystetty samalla kankaalla kuin sohva. Ne passaavat toisiinsa nyt oikein hyvin, istuinkorkeuskin niissä on sama. Osan ajasta tosin rahi on muualla kun vauva alkaa vaatia isompaa leikkitilaa maton päältä...

Jaahas, heti kuvan ladatuani huomasin että kuviokohdistus ei mennyt tyynyissä ihan nappiin. Toisessa tyynyssä tuo mustavalkoinen kuvio nimittäin alkaa alempaa kuin toisesta. Nooh, itse tehty on itse tehty ;) Ja voihan tuon toisen tyynyn kääntää, kääntöpuolella on kankaan keskiosan kuviointia (vaaleanharmaata ja valkoista). Vai näyttääkö pahalta?


Näihin Mandariini- tyynyihin ompelin vetoketjun ja koska niitä oli vain kaksi, mustavalkoraidallinen tyynynpäälinen on umpinainen. Ajattelin että sen voi tarvittaessa heittää koneeseen sellaisenaan tai ommella uuden. Mustavalkoraidallista kangasta on tullut vähän hamstrattua, sitä on edelleen vajaa kolme metriä kaapissa. Seuraavana projektina on ommella siitä pikkuiseen nojatuoliin irtopäällinen. Nyt nimittäin päällystetään ja urakalla! :) Vanhojen tyynyjen koko oli juuri passeli tällaiseen leikittelevään leikkaukseen: Raitojen värit vaihtuvat etukappaleesta takakappaleeseen. Minusta siitä tuli tosi hauska!Ja tässä vielä lähikuva tyynyparista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun löysit blogiini. Jätä terveiset vierailustasi!