keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Täydellinen monitoimipuuvillakangas

Olen varmasti kehunut tätä kangasta jo monesti mutta pakko vielä hehkuttaa tänne blogiinkin. Satuin kerran Ikea- reissulla törmäämään tähän kankaaseen ja nyt lukuisia käytännön testejä sillä tehneenä voin aidosti hehkuttaa sen olevan lähes täydellinen monitoimipuuvillakangas. Kyseessä on siis Ikean valkaistu Minna- kangas. Se on paksua ja ryhdikästä 100% puuvillaa, sitä voi pestä 60C lämpötilassa, silittää kolmosella ja kangas säilyttää jämäkkyytensä ja suorastaan paranee vanhetessaan. Kangasta on helppo leikata lankasuoraan, joten kaikennäköisiä neliönmallisia kappaleita saa leikattua ilman sen kummempaa kaavoittamista. Ja mikä parasta, kangas maksaa vain 5,99e/metri!



Olen tehnyt kankaasta rahiin uuden päällisen ja kesäpäälliset nykyisiin ruokapöydän tuolehimme. Olen käyttänyt kangasta myös käsitöissä tilkkuna, mm. aikaisemmin esittelemässäni leikkimatossa ja hernepusseissa oli pohjana tämä kangas. Rahin päällisen kanssa tein sen virheen, etten pessyt kangasta ennen työn aloittamista. Iso virhe, mutta oli niin "kiire" päästä hommiin! Kangas nimittäin kutistuu jonkin verran ja parin pesun jälkeen alla olevassa kuvassa niin hienosti istunut päällinen kinnaa kulmista nyt aika harmillisesti...



Tällä hetkellä projektina on työstää tästä samasta kankaasta pestävä irtopäälinen kulmasohvaamme. Tiedustelin sisustusliikkeistä mitä irtopäällisen teettäminen maksaisi ja totesin, että yritän ensin itse. Aika kallista nimittäin tuo teettäminen ja sohvakin olisi pitänyt toimittaa liikkeeseen. Ostin kangasta päällistä varten 10 metriä ja hankin tyynyihin ja runko-osaan vetoketjut. Työ on vasta alussa mutta toistaiseksi näyttää hyvältä. Toivottavasti pääsen esittelemään uudistunutta sohvaamme mahdollisimman pian tänne. Wish me luck!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun löysit blogiini. Jätä terveiset vierailustasi!