maanantai 25. helmikuuta 2013

Matkasyöttötuoli

Ollaan oltu melkein viikko reissussa ja nyt taas kotosalla. Ollaan nautittu pohjoisen aurinkoisista ulkoilusäistä, anoppilan herkuista ja leppoisasta olemisesta. Bloggailusta on tullut pidettyä taukoa mutta käsitöistä ei sentään. Anoppi ilahdutti minua aivan erityisesti saamalla lainaan vinon pinon lastenvaatteiden ompelulehtiä ja niin vietimme yhden iltapäivän lehtiä selaten ja kaavoja jäljentäen. Reissun päällä sain myös aloitettua vihdoin tiskirättien virkkausprojektin. Niistä lisää myöhemmin, ja nyt itse asiaan...

Pari päivää ennen reissua sain idean matkasyöttötuolista. Sellaisesta, jonka saisi pieneen tilaan, voisi pestä ja sopisi useimpiin tuoleihin. Hain ideoita netistä ja törmäsin mm. Sack'n'Seat- malliseen tuoliin. Kaava ja malli on kuitenkin omasta päästä.


Hupun materiaali on vahvaa sinapinkeltaista trikooneulosta ja etupaneeli on kaksinkertaista college- kangasta. Myös hupun etukangas on kaksinkertainen. Hupun takaosan alareunassa kulkee kuminauha. Tuolien korvat saa esiin kulmiin ommelluista resorilla reunustetuista aukoista. Tueksi ompelin vielä vahvasta puuvillakankaasta vyön, joka kiinnitetään tuolin taakse vyön päihin ommelluilla tarrahauhoilla.


Samalla vyöllä saa myös kasattua syöttötuolin hoitolaukkuun mahtuvaksi paketiksi.


Vyön sekä tukevien mutta joustavien kankaiden ansiosta lapsi viihtyi ja pysyi istuimessa yllättävän hyvin. Minulla ei ollut tiedossa anoppilan tuolin mittoja, mutta arvauksella osui aika oikeaan. Tuoleissa on plyysikangasverhoilu, jonka ansiosta lapsi ei lähtenyt liukumaan istuimesta. Pitäisi kokeilla istuinta myös puiseen tuoliin sekä tyynyllä korotettuna, silloin ylettyisi pöydällekin paremmin.

Syöttötuoli voidaan kyllä siinä mielessä laskea hitiksi, että typy oppi viikon aikana juomaan itse nokkamukista ja tuttipullosta :D

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun löysit blogiini. Jätä terveiset vierailustasi!