lauantai 2. helmikuuta 2013

Lapsen kevätvaatteiden suunnittelua

Tämä viikko on ollut melkoinen koettelemus koko perheelle. Pikkuiselle nousi kuume tiistai-iltana ja sairastelua kesti aina eiliseen asti. Ollaan oltu sisätiloissa aika paljon, eilen käytiin ensimmäistä kertaa ulkoilemassa. Ompeluksille ei ole jäänyt oikein aikaa, mutta joitain kaavoja on kuitenkin tullut piirrettyä ja kankaita leikeltyä. Valmiina on nyt kankaat viiteen T-paitaan, kaksiin legginseihin ja yksiin haaremihousuihin. Väreiksi valikoitui sininen, pinkki, musta ja valkoinen.


Ottobren numerossa 1/2011 oli ohje käytännölliseltä vaikuttavaan vaatesettiin. Piirsin kaavat pitkähihaisesta White Rabbit T-paidasta, haaremihousuista, legginseistä sekä trikoomekosta. Ajattelin, että niiden avulla voisin alkaa rakentaa tytölle kevätvaatetusta. Olin etukäteen hamstrannut Eurokankaasta valtavan palan taivaansinistä trikoota ja siihen kaveriksi pinkkiä resoria. Kangasostoksille olisi vielä päästävä, mutta ensin otin käyttöön kaapin perällä lojuneita käyttämättömiä T-paitojani sekä yhden hupparin.

Opiskeluaikana käytin haalareiden kaverina joskus paria Fruit of the Loomin printtitekstein varustettua T-paitaa. Niiden trikookangas on ihanan pehmeää mutta paitoja ei kyllä tule enää käytettyä. Niinpä saksin niistä saumat irti ja leikkasin niistä tytölle materiaalit pariin White Rabbittiin.
 
Mieheltä sain joskus tuliaisina vaaleanpunaisen hupparin, mutta se ei ollut sopiva, liian leveä ja lyhyt. Sen hihoista syntyivät materiaalit yksiin legginseihin.

 
 
Sinisestä trikoosta leikkasin materiaalit kolmeen T-paitaan. Tosin kaksi niistä ajattelin antaa lahjaksi vauvakavereille. Innostuin myös leikkelemään applikointikuvioita. Vasta leikkelyn jälkeen muistin että kuviot olisi kannattanut silittää ensin liimaharsoon ja vasta sitten leikata, mutta menee se varmaan näinkin päin. Kuvioissa en jaksanut lähteä kikkailemaan mitään erikoista vaan mukaan tulee ainakin pisarapilvi, tähti ja sydän.Täydennykseksi tilasin Lasten taikamaasta kankaita. Katsotaan osaanko tehdä näistä printtikankaista mitään järkevää... Mutta kuviot ja värit olivat ainakin herkullisia:


Ensi viikon keskiviikkona sitten pääsen toivottavasti kurssilla surauttelemaan näitä paitoja oikein sarjatuotantona. Ja toivottavasti myös tilaamaani kankaat saapuvat pian. Sitä odotellessa kaikille hyvää viikonlopun jatkoa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun löysit blogiini. Jätä terveiset vierailustasi!