sunnuntai 17. helmikuuta 2013

T-paitoja sydämillä

Viikonloppuna on ollut ihanan seesteinen meininki. Eilen isäkuukaudelle jäänyt mies hemmotteli lähtemällä tytön kanssa vaunulenkille ja jätti minut kankaiden ja ompelukoneiden kanssa yksin kotiin. Ajattelin, että tästä tulee varsin rentouttava ompeluhetki; kankaat on leikattu valmiiksi, applikaatiot tehty ja konekin huollettu joten siitä vain surauttelen menemään. Työtä siivitti ystävältä saatu kimppu tulppaaneja ja kahvikuppi ja niin valtasin taas hetkeksi koko keittiön pöydän kahdella koneellani.

 
Pinkkihihaisen paidan vartalo-osa on leikattu omasta T-paidastani jota käytin raskausaikana. Siihen liittyy siis paljon muistoja :) Paidan kangas on mukavan pehmeää ja joustavaa puuvillasekoitetta. Hihat leikkasin tytön omasta jo pieneksi jääneestä bodysta. Tähän liittyi hauska oivallus: Bodyn vartalo-osa on paidan hihojen muotoinen. Toinen paita on Eurokankaan palalaarista löytyneestä sinisestä trikoosta. Resorit ovat myös Eurokankaasta. Paidat saivat parikseen tytön vanhat pinkit housut, niitä en siis ole itse tehnyt.
 


T-paitojen mallina toimi Ottobren 1/2011 White Rabbit. Pinkkihihainen paita on kokoa 74 hieman pidennetyllä helmalla ja sininen kokoa 80. Suhtauduin ensin varauksella ajatukseen nepparittomasta T-paidasta ja myös T-paidan käyttämisestä bodyn sijaan. Mutta tämä T-paitamalli toimii yllättävän hyvin myös tuollaisella 9kk konttaajalla. Resorin ansiosta kaula-aukko venyy riittävästi eikä sen pukeminen ole yhtään hankalampaa. Hihansuut pysyvät paikallaan niin ikään resorien ansiosta. Syliin nostaminen ja sylissä pitäminen saavat T-paidan helmat kohoamaan, mutta seisoessa tai kontatessa ei eroa juuri huomaa bodyyn verrattuna. Potalla käyminen on huomattavasti helpompaa kun ei tarvitse aina aukoa neppareita. Joten ehkä T-paidat tämän mallin myötä tulevat pikkuhiljaa myös meille käyttöön.Kaula-aukko tuotti suuria vaikeuksia erityisesti pinkkihihaisessa paidassa. Aloitin saumaamisen keskeltä takaa, jolloin päättelyt jäivät ikävästi näkyviin. Päätin sitten peittää sauman samalla trikookankaalla ja kiinnittää sen tikatessani resoria. Lopulta päädyin purkamaan ja tikkaamaan sauman kolmesti... Jatkossa taidan aloittaa saumaamisen olkapääsauman kohdalta, sillä sieltä ei päättely näy. Pitäisi myös ostaa lisää saumurilankoja.. Sinisessä paidassa päädyin jostain syystä tikkaamaan hihansuut, kaula-aukon ja helman pinkillä langalla. Ja laiskuus iski kun en jaksanut alkaa virittelemään kaksoisneulaa ja toista lankarullaa. Myös tässä tuli opittua kantapään kautta; Aina parempi käyttää kankaan väristä tikkauslankaa ja kaksoisneulan käyttäminen todella lopputuloksen kannalta kannattaisi... Pitää olla kiitollinen näistäkin "mokista", ensi kerralla sujuu taas vähän paremmin :D
2 kommenttia:

  1. Nämä sinun ompelukset on kyllä niin ihania että! Ja sun taito löytää ja käyttää vanhoja vaatteita uusiin! Haluisin niin kanssa osata ommella paremmin, mutta juuri suoraommel ja siksakki menee, ei mitään monimutkaisia, heh :) Yksi ompeluprokkis jälleen meneillään, ja ylläri ylläri se kerrankin onnistui multa, jei!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Anna! <3 Jotenkin sitä saa ihan hillittömät kicksit aina kun keksii jonkun tuollaisen idean. Minäkin olen kyllä välillä sellainen säätäjä noiden ompelukoneiden kanssa.. Siellä lastenvaatteiden ompelukurssilla on tullut opittua tiettyä kurinalaisuutta ja järjestelmällisyyttä kun ennen vaan leikkeli kankaita ja ompeli sen kummemmin miettimättä. Mutta toisaalta ehkä joku tietty rentous on katoamassa kun pitää itseään niin nillittää jokaisesta vinoon mennestä kohdasta ;) Pitäis löytää se tasapaino!

      Poista

Kiva kun löysit blogiini. Jätä terveiset vierailustasi!